Strop cu strop

Oricât m-aș strădui, n-aș putea formula asta mai bine decât a făcut-o Balaura, așa că redau mai jos postarea ei din 13 iunie 2011. Să încercăm să ajutăm și de data asta, așa cum am făcut-o data trecută. ”Strop cu strop se face marea!”

”Zolty

Lui Zolty ii plac trandafirii, ciresele, glumele, pomii infloriti, primavara, plimbarile, zapada, nepotii, parfumul florilor, … sa fotografieze gradinile vecinilor, sa primeasca vizite, sa apara la televizor, sa fie conectat la ceea ce se intampla in lume prin netul cel de toate zilele.

Incheie orice postare, orice comentariu cu formula “multa sanatate!”. Din partea sa venita, aceasta urare dobandeste valente dramatice: omul stie dureros de apasat valoarea acestor doua cuvinte!

Zolty, orfan de timpuriu de mama, a avut o copilarie cenusie taraita prin internate de scoli “speciale”. Amintirile depanate de el sunt ingrozitor de gri si de reci. Viata actuala e departe de tonuri mai vii: traieste la limita subzistentei, alaturi de fratele sau (somer), din pensia de dizabilitate, intr-o casa care are nevoie urgenta de consolidare; e tintuit intr-un scaun cu rotile (viseaza la unul mai performant, dar e vis, costa prea mult!); are dureri aproape tot timpul, i-au mai ramas functionale doua degete, cu care tasteaza curajos povesti marunte, cateodata naive, cateodata de-a dreptul lirice, despre viata lui in comuna Bogata.

Ce m-a uimit citindu-i blogul: neputintele si nefericirile nu l-au inrait, nu pare sa tarasca dupa el ranchiuni inutile. Spune simplu: ce-a fost a fost, viata merge inainte. Prefera sa se bucure si sa multumeasca pentru cel mai marunt ajutor, iar la randul sau, incearca sa-i ajute pe alti oameni incercati de nevoi.

Bun. (Adica nu prea bun, da’ asta e!) Acuma intra in scena  Groparul. A doua oara! Da, Groparul care se tot joaca de-a rasu’ cu noi, cateodata chiar si de-a plansu’ si – printre picatele – mai si incearca sa ajute acolo unde altii se multumesc sa ofteze fotogenic, sa intoarca sensibil capul, sau sa dea sfaturi pretioase. Si iacata cum suna adunarea :

Ce am făcut până acum?
Anul trecut am demarat o campanie pentru a-l ajuta şi am reuşit, împreună cu voi, să-i izolăm bucătăria (la ora actuală, numai bucătăria este locuibilă). Lucru inspirat, deoarece mai ţineţi minte ce geruri am avut astă-iarnă, şi cu ocazia asta au economisit nişte lei cu gazul – lei pe care, de altfel, oricum nu îi aveau. Trupa de bloggeri voluntari de turele trecute au fost Zamfir cu Ulise, dacul liber (esenţial în schemă) şi sibianul zerocrat cu inimă mare, alături de colegul Attila, prietenul Arpi şi Cosmin fără de care nu am fi reuşit nimic.

Ce vrem să facem anul acesta?
Treaba este gata numai pe jumătate ! Iar anul acesta avem un plan mai ambiţios. Anul acesta vrem să-i consolidăm fundaţia casei, iar în toamnă să-i mai izolăm măcar încă o cameră.

Cum puteţi ajuta?
Lucrurile acestea costă, iar popularizarea cazului este esenţială.
- avem nevoie, ca şi până acum, de donaţiile voastre, pe care vă rog să le trimiteţi pe numele colegului Attila Ilyes, în contul RO14INGB0000999900198927
- de asemenea, vă rog să şi preluaţi această ştire pe blogurile voastre pentru a populariza cazul cât mai mult. Vă rog să menţionaţi şi povestea lui Zolty, poate senzibilizăm mai multe inimi şi reuşim să strângem o sumă decentă pentru a face ceva frumos şi trainic.
- dacă există printre dvs. vreo firmă care se poate lipsi de câţiva muncitori şi de niscai materiale (la etapa aceasta munca voluntară nu ajunge) şi doreşte să ajute, vă rog frumos să mă contactaţi la adresa groparu punct ro la gmail punct com. Vă pot oferi la schimb reclamă gratis pe blogul acesta de n-o s-o puteţi duce.

Deci haidati sa haidem, care vrem care putem, cat de putin (daca-i mai mult chiar nu-i nici-un bai), ca omul chiar are nevoie de noi!”

********************************************************************************************************************

Trackbacks

 1. [...] un strop de ajutor _ _ _ [...]

 2. By Strop cu strop | Pentru Mures on 15 iunie 2011 at 09:14

  [...] aici: Strop cu strop Post Published: 15 June 2011 Author: admin Found in section: Bloguri, Si La Vara Cald, [...]

 3. By Buimacii reloaded « Georgiana on 15 iunie 2011 at 14:11

  [...] Vă invit călduros la revigorarea blogului buimac şi, de asemenea, îmi face plăcere să vă anunţ că avem un nou coleg de echipă – Gregorie Casă. Împreună cu Pamela şi Didina vor încerca să vă aducă zilnic un zâmbet pe chip, să vă facă să mai uitaţi de problemele inerente vieţii. Aşadar, vă aşteptăm cu drag la noi acasă – o casă nouă, reîmprospătată şi primitoare ! Veniţi sub orice formă: ca simplu vizitator sau, de ce nu, ca autor. Acceptăm buimaci cât mai mulţi!! Hai vă pup! [...]

 4. By Adio arme! « Teo Negură on 16 iunie 2011 at 01:25

  [...] George Valah, Giana, Hazmate, Ilarie, Ioan Sorin Usca, Lumea lui Alex, Luna, Luna Patrata, Melami, Mesterul Manole, Mirela Pete, Nea Costache, Rokssana, Se poate, Sorin, Theodora, Vania, Vis si [...]

 5. [...] Negura, Caius, Cristi, Gabi123,  Gabriela Savitsky,  Giana, Ilarie, Ioan Sorin Usca, Melami, Mirela Pete, Nea Costache, Rokssana, Haicăsepoate, Vania, Vis si realitate, Zina, Xaba, Dexign , [...]

 6. By Sunetul vacanţei « Mirela Pete. Blog on 18 iunie 2011 at 11:01

  [...] Anavero, Teo Negura, Caius,  Gabi123,  Gabriela Savitsky,  Giana, Ilarie, Ioan Sorin Usca, Melami, Mirela Pete, Nea Costache, Rokssana, Haicăsepoate, Vania, Vis si realitate, Zina, Xaba, Dexign , [...]

 7. By Zâmbeşte-mi! « Teo Negură on 20 iunie 2011 at 00:40

  [...] Mai departe reproduc ce-am găsit pe blogul lui Melami… [...]

 8. By Zolty din Bogata « Supravietuitor's Blog on 20 iunie 2011 at 20:46

  [...] Teo Negură ne spune povestea lui Zolty si ce mult are nevoie de sprijinul nostru.Ne roaga sa transmitem mai departe aceasta poveste, pe care, la randul lui a transmis-o dupa ce a citit-o pe blogul lui Melami. [...]


34 Comments

 1. kekee
  Posted 15 iunie 2011 at 09:49 | Permalink

  Îl ştiu pe Zolty de la Groparu.
  Vedem ce putem face.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 2. silavaracald
  Posted 15 iunie 2011 at 09:51 | Permalink

  Eu i-am trimis data trecută niște bani. Cu materiale nu-l pot ajuta. Poate, din nou, cu bani.
  Oricum, nu putem rezolva noi problemele sociale care pică în sarcina statului, dar putem încerca punctual. Ca acum de pildă!
  Mersi oricum! happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 3. Posted 15 iunie 2011 at 10:23 | Permalink

  Ce mi-a placut la “Groparul Nemernic” a fost ca ne-a tinut la curent cu ce s-a intimplat ca urmare a campaniei precedente pe tema asta. Desi este o picatura intr-un ocean avind in vedere citi sunt in situatii similare … este totusi o picatura ca punctual face diferenta!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 4. Posted 15 iunie 2011 at 11:07 | Permalink

  Exact, Rata! Am văzut cum s-au adunat niște sufletiști, au pus mână de la mână și mâna pe mistrie, deși majoritatea sunt înalt titrați, și au făcu treabă. Sunt convinsă că asta vom vedea și acum, dacă le dăm o mână de ajutor.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 5. Posted 15 iunie 2011 at 12:43 | Permalink

  E impresionanta povestea lui.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 6. Posted 15 iunie 2011 at 13:53 | Permalink

  Da. Dacă nu poți altfel, măcar difuzeaz-o mai departe. happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 7. Posted 15 iunie 2011 at 14:14 | Permalink

  ms

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 8. Posted 15 iunie 2011 at 15:38 | Permalink

  O sa postez si eu despre el.Doamne Ajuta!!!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 9. silavaracald
  Posted 15 iunie 2011 at 15:42 | Permalink

  Doamne ajută! happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 10. Posted 15 iunie 2011 at 17:21 | Permalink

  Foarte inspirat titlul, SLVC! Asa vad si eu povestea: pic cu pic de la fiecare adunandu-se intr-un intreg.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 11. silavaracald
  Posted 15 iunie 2011 at 17:36 | Permalink

  Așa este, Balaura. Deși, la cât de entuziasmați sunt comentatorii mei de tema de azi…

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 12. kekee
  Posted 15 iunie 2011 at 19:20 | Permalink

  Acuma, nu te supăra că-ţi spun, dar ce ai vrea să comentăm ?
  Să ne dăm cu bolţaru-n piept că o să facem şi o să dregem ?
  Fiecare a înţeles ce are de făcut, e ok.
  Cine se simte, merge la bancă şi virează nişte firfirici – şi gata. Simplu.
  —————-
  Hai că mă iau eu de turul pantalonilor voştri, ca să nu adormiţi.
  Na !
  tongue
  Nu Doamne ajută ci OAMENI AJUTĂ , că doamne ăla al vostru ori şi-a cam întors privirea de la sărmanul om, ori e de-a dreptul sadic.
  Că eu la un personaj pantocrator cum e el, mă aşteptam o sămânţă de umanitate şi de bunătate, dar la cum e construită lumea asta cu curu’ cred că ori e un Dorel român şi habar n-are să facă nimic cum trebuie, ori e sadic.
  Cred că e sadic, pentru că dacă iubeşti pe cineva ( cum spun pedofilii hoţi care-i propovăduiesc învăţămintele ) ÎL AJUŢI – nu-ţi baţi joc de el, cum face el.
  ps.
  Pornind de la premisa că există – io nu cred.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 13. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 19:25 | Permalink

  Tocmai am terminat de vazut filmul “Doctor Moarte” (You don’t know Jack), ala de ni l-a recomandat Pepe aseara. Este un film pe care musai trebuie sa-l vedeti.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 14. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 19:37 | Permalink

  am zis de filmul asta acum, pentru ca actiunea are oarecum legatura cu ce-a zis kekee mai sus happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 15. Posted 15 iunie 2011 at 20:16 | Permalink

  Buna seara, lume!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 16. silavaracald
  Posted 15 iunie 2011 at 20:44 | Permalink

  Bună seara!
  @kekee
  Nu arici, n-am nevoie de angajamente, ci doar de mai mult interes. Un ”Ok, am luat aminte” e de ajuns. happy
  @Geo
  Dacă e dur și întunecat, l-aș cam lăsa pentru altă dată. happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 17. kekee
  Posted 15 iunie 2011 at 20:47 | Permalink

  ok.
  kiss

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 18. Posted 15 iunie 2011 at 20:48 | Permalink

  Am citit!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 19. andruska
  Posted 15 iunie 2011 at 21:07 | Permalink

  Seara bună,

  Roger that, Chief! big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 20. Posted 15 iunie 2011 at 21:11 | Permalink

  Andru… mai 5 cacatei si gata!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 21. andruska
  Posted 15 iunie 2011 at 21:16 | Permalink

  Am citit, relativ de curând, o poezie și m-am surprins gândindu-mă imediat la…Kekee ( nu fugii, te rog tongue )

  ”De câte ori îmi aduc aminte
  Doamne, de tine?
  Mereu.
  De câte ori îți aduci aminte
  Doamne, de mine?
  Niciodată.
  Asta înseamnă că unul dintre noi
  Nu există.”

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 22. andruska
  Posted 15 iunie 2011 at 21:18 | Permalink

  @Lady
  Dacă-i senin, prinzi și…eclipsa în direct!
  Nu-i tocmai rău big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 23. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 22:36 | Permalink

  am fost sa pozez eclipsa! tre’ sa’mi iau aparat sad cu savoniera e clar ca nu pot face poze la eclipsa crying
  a iesit ceva, ceva, dar slabut…

  Seara buna, lume! kiss

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 24. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 22:38 | Permalink

  ati intrat pe pagina de google.ro sa vedeti eclipsa?

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 25. Posted 15 iunie 2011 at 22:44 | Permalink

  Andru kiss
  No, vazui printre nori, in lungul Agricultorilor!

  Giana kiss
  La Iasi exista Observator?

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 26. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 22:49 | Permalink

  Leidi, kiss
  da, se egzista, undeva in Copou, dar nu prea cred ca-i disponibil pentru public… Stiu doar ca este, n’am fost niciodata acolo.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 27. Posted 15 iunie 2011 at 22:52 | Permalink

  Ar trebui sa fie deschis, Giana! De ce nu incerci? Sa vezi ce frumos se vedeeeeeeee!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 28. andruska
  Posted 15 iunie 2011 at 22:54 | Permalink

  Și io tot la helipsă fusăi big grin
  Da´ nici gând de poze, că fără trepied noaptea nu cred că poți face mare lucru. Nu cred că-i problema de aparat foto ci de setări și stabilitate în momentul declanșării.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 29. Posted 15 iunie 2011 at 23:04 | Permalink

  eu am avut fotoliu de orchestra la eclipsa asta. ca niciodata, cerul a fost lacrima! si – in prostia mea – n-am fost in stare sa “dezamorsez” blitzul! asa ca am facut poze mirobolante nu.
  dar a fost fain. si putin straniu.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 30. giana
  Posted 15 iunie 2011 at 23:05 | Permalink

  andru, daaaa! imi tineam respiratia si tot degeaba! da’ ceva, ceva tot am facut! hee hee

  Leidi, uite chiar am sa ma interesez. Habar n-am cum e. n-am fost niciodata la un observator din asta!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 31. Posted 15 iunie 2011 at 23:30 | Permalink

  Pai sa te duci, Giana!

  Andru! O vazusi! Bun!

  Pup’ la voi!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 32. andruska
  Posted 15 iunie 2011 at 23:34 | Permalink

  @Gianuca
  Io chiar am dat fuga să văd dacă le-ai postat deja tongue

  @Lady
  Pup u 2 tongue

  LE Ba_laura
  Păi, io zic că pâna la ora 4 de dimineață ai tot timpul să rezolvi micul inconvenient și să … asculți și ceva muzică bună big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 33. kekee
  Posted 16 iunie 2011 at 00:15 | Permalink

  @ andru
  Păi nu ?

  Na că n-am fugit !
  tongue

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 34. andruska
  Posted 16 iunie 2011 at 07:17 | Permalink

  hee hee

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*