Nazuri şi necazuri

Mi s-a fărâmat wirelessu’ de la scârbiciu. De fapt, staţi să vedeţi cum a devenit cazul.

Deci, vineri am lăsat totul în regulă; funcţional cum s-ar zice. Computerul de pe biroul meu, laptopul asistentei, internetul. Azi, la prânz, dau să pornesc măgăioaia şi văd că nu mere. Pfiu, şi aveam ceva important de făcut; un referat medical după care urma să vină cineva la ora 17. N-am avut ce face, aşa că m-am urcat în machinetă şi am dat o gonetă până acasă, de unde mi-am luat laptopul personal.

Bun! Îl deschid şi dau să intru pe net, da-mi cere parola de acces. Mă uit în contractul cu firma de telefonie şi internet (nu-i mai dau numele, că oricum am devenit persona non grata pentru unii de la Electrica după ce i-am bălăcărit acum câteva săptămâni!) şi o tastez cu atenţie, că era grea a naibii: 1234. Bineînţeles că nu mi-a acceptat-o fiindcă se pare că odată, cândva, mi-am resetat-o. Dau atunci să intru totuşi folosindu-mi modemul (un stick mai acătării), dar şi ăla avea gâlci. Prin urmare, merg la asistentă, unde e terminalul (sper că nu folosesc chiar aiurea termenii ăştia) wirelessului şi aflu numărul de telefon al deranjamentelor de la Receptorul Tele Zglobiu (ca să-i dau totuşi o identitate firmei respective; mai pe scurt: RTZ). Băgaţi de seamă că respectivul laptop avea acces la internet în momentul ăla.

Ok. Dau telefon, apăs pe ‘jdemii de taste (ştiţi sistemul: “Pentru limba găgăuză, apăsaţi tasta 10″, “Pentru relaţii cu clienţii, apăsaţi 3 şi-un sfert!” etc.) şi intru în legătură cu un tip doritor (mă rog, aşa părea) să mă ajute să-mi resetez parola aia buclucaşă. Din una în alta, ajungem să ne împrietenim, că tare fain îmi mai explica, precum unei retardate, ce am de făcut. Să-l botezăm şi pe ăsta: Mirel. Ştiu eu ce zic; flăcăul avea voce şi atitudine de Mirel, frate cu Dorel.

Deci, mă ia Mireluş uşurel, punându-mă să selectez tot felul de căsuţe, butonăm noi împreună la aparat, mă trimite când la laptopul meu, când mă cheamă la cel al asistentei, de-o apucase pe aia ameţeala numai privindu-mă cât de rapid mă mişcam şi ce putea face ăla cu mine doar cu o voce mieroasă şi o aparenţă de profesionalism. Nu vă mai ţin pe jar şi nu vă dau alte amănunte, aşa că sărim direct la concluzie: după ce am balamucit ambele laptopuri vreo juma’ de oră, rezultatul a fost că n-am reuşit să descâlcim parola aia afurisită, aşa că urma să delege pe un alt coleg să mă ajute, eu doar să stau liniştită, că se rezolvă.

Aşa că am stat liniştită, că altceva oricum n-aveam de făcut. Până când a năvălit asistenta peste mine şi m-a anunţat că i s-a paradit şi ei netul şi n-are cum scrie reţetele electronice iar pacienţii o ameninţă cu linşajul. La chestia asta n-am putut rămâne nesimţitoare, aşa că am sunat iarăşi la RTZ, sperând să dau de Mirel ăla şi să-i bat obrazul că m-a lăsat sedusă şi abandonată, după ce mă purtase cu zăhărelul, ca pe o iapă iabraşă, dar inocentă. Bineînţeles că n-am avut norocul să dau din nou peste el, aşa că m-a preluat o domnişoară pe care o voi alinta (că am motive!) Dispecera Savant. După cinci minute de vorbit cu ea, nu mai ştiam să zic din prima nici cum mă cheamă. Atâţia termeni de informatică n-am mai auzit de când dăduse fi-miu în patima asta, de vorbea cu amicii lui de damblageală o păsărească din care nu înţelegeam decât cuvintele de legătură. După încă un sfert de oră, în care sunt sigură că Savanta s-a convins că-s iremediabil idioată, mă anunţă că mai bine aş folosi un cablu de internet până s-o rezolva problema, fiindcă musai s-o rezolva odată şi-odată în vreun fel oarecare, să am încredere, că-s firmă serioasă…

În sala asistentelor răzmeriţa era în toi; vreo două băbuţe o ameninţau pe biata fată cu umbrele, un moş se răţoia la ea de i se aburiseră ochelarii, iar Tanti Bila -care semnează condica la noi bisăptămânal, anuntându-ne de fiecare dată că e pe moarte- dădea reprezentaţia ei obişnuită: răscrăcănată pe un scaun, făcându-şi vânt cu un ziar şi ţinându-se de inimă, care la ea e localizată cam în dreptul ficatului; cel puţin acolo ţine ea mâna când se plânge de angină pectorală. I-am şâşâit categoric pe toţi, rugându-i de puţină linişte, că rezolv problema mintenaş. Găsisem într-un sertar un cablu de net nu mai lung de un metru, că se pare că fusese secetă în anul când a crescut el în fabrica de computadores, pe care l-am cuplat la laptop. Semnalul era slab de abia puteai zări două liniuţe şi ceva, iar dacă clipeai mai viguros în timp ce tastai, îl apuca sughiţul. Plus că o obliga pe asistentă la intimităţi cu laptopul ăla care nu funcţiona optim decât dacă-l ţinea pe genunchi, neclintit.

Până la urmă am biruit şi ziua asta, dar am plecat la domiciliu stoarse de puteri, de abia mai zăream strada prin parbriz. Ei, dar mâine o luăm de la capăt. De data asta însă voi fi pregătită: îmi iau, acasă, pastila de magneziu, la serviciu mă întremez şi cu una de calciu, să nu m-apuce tremuriciul, şi-i pun vârf cu un Xanax sau Rudotel, să nu sar la gâţii cui o avea ghinionul să-mi răspundă la telefon.

Fiţi pe fază, că urmează! angry

Trackbacks


47 Comments

 1. Posted 23 aprilie 2013 at 07:34 | Permalink

  Mă ierţi că m-am distrat copios cu necazu’ tău? rolling on the floor

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 2. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 08:24 | Permalink

  @Iuliana:
  Acum fac şi eu haz de necaz, dar ieri cred că eram în stare să-i strâng de gât. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 3. Posted 23 aprilie 2013 at 08:41 | Permalink

  Serviciile de asistenţă telefonică au întotdeauna talentul de a scoate la iveală instinctele primare din clienţii care apelează la ei big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 4. Posted 23 aprilie 2013 at 08:46 | Permalink

  uell, eu am invatat una si buna, verba volant scripta manent, tot ce e important ii scris undeva intr-o agenduta moarta pe fundul unui sertar…dar cand trebe sare-n schema mai ceva ca un saritor cu prajina laughing ca deh, de la atata frecus si nebuneala am zile in care spun sarumana ca am buletin si ma pot uita in el sa imi aduc aminte cum ma cheama…

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 5. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 08:57 | Permalink

  @Rolling Ideas:
  Nu numai alea… Având însă în vedere faptul că munca mea e strict legată de conexiunea cu internetul, cu atât mai mult îţi ieşi din fire când păţeşti aşa ceva.
  @dush:
  Agendă am şi eu, dar evident că n-o găsesc când mă frige la deşte. laughing

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 6. Posted 23 aprilie 2013 at 09:30 | Permalink

  Tu ai injurat, eu am zambit! happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 7. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 09:41 | Permalink

  Cablu e sfânt !
  Ca ăla nu-i niciun wireless.
  Nu pricep de ce nu îţi bagi calculatoarele de la scârbici pe cablu că doar nu trebuie să scanezi cu ele pacienţii.

  Dush are dreptate, parolele trebuie scrise.
  Sau o pui pe aceeiaşi peste tot, dar poţi avea surpriza că dacă e prin zonă vreun tânăr priceput un pic la butoane îţi intră în reţea şi îţi dă peste cap viaţa.

  Nu e vina celor de la cablu că eşti atehnică.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 8. Blanche
  Posted 23 aprilie 2013 at 09:51 | Permalink

  laughing lasa ca e bine ca nu iti cunosti parola. Riscul sa ti-o ghiceasca altcineva e aproape zero laughing

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 9. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 09:51 | Permalink

  @Scorpio:
  Acum zâmbesc şi eu. happy
  @kekee:
  Ai pus degetul pe rană. Aşa e, sunt atehnică, dar trebuie să existe soluţii de comunicare şi cu handicapaţii ca mine.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 10. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 09:51 | Permalink

  @Blanche:
  Săru-mâna! Uite pe cineva care mă înţelege! hee hee

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 11. Traian
  Posted 23 aprilie 2013 at 10:07 | Permalink

  devil

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 12. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 10:08 | Permalink

  @Traian:
  tongue

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 13. aA
  Posted 23 aprilie 2013 at 10:08 | Permalink

  iti tin pumnii stransi sa-ti rezolve cineva problema azi si sa ai o zi linistita, fara rascracanate nervoase si mosi cu ochelari aburiti big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 14. Posted 23 aprilie 2013 at 10:12 | Permalink

  Jur sa nu te sun azi! laughing

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 15. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 10:29 | Permalink

  @aA:
  Deocamdată funcţionăm pe cablu.
  O să-l chem pe IT-ist, să vorbească el cu cei de la RTZ, că folosesc acelaşi limbaj.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 16. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 10:31 | Permalink

  @belgianca:
  Poţi să mă suni, că-s sedată deja. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 17. Posted 23 aprilie 2013 at 10:50 | Permalink

  Pe mine m-au trecut toate apele citind, iar acum voi căuta, preventiv, toate prospectele, parolele și numerele la care am de sunat dacă mi se întâmplă același pocinog.

  Mai există Rudotel? Se mai compară diferitele nuanțe de roz cu pastila Tudorel?

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 18. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 11:31 | Permalink

  @Monica:
  Bună întrebare. Răspunsul e nu, dar mai am vreo trei pastile într-un buzunar, ţinute tocmai pentru situaţii de-astea. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 19. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 11:32 | Permalink

  @silavaracald:
  Păi fac eu pe avocatul diavolului de data asta.
  - Păi dragă Marcele, eram azi la servici, şi când eram mai bine mersi, mă sună o zăpăcită care nu mai ştia care îi e parola de la reţeaua locală ( de parcă trebuia să i-o ţin eu minte, şi numărul la pantofi a lu bărbac-su pe când o să-i facă cadou de crăciun, şi orarul de grădiniţă a lu fi-su, ca să nu îl uite seara de acolo).
  După cum sufla ziceai că mai-mai o loveşte apoplexia ( că nu putea complecta nu-s ce reţete ) de mă şi gândeam că o să o avem noi pe conştiinţă.
  O iau cu binişorul şi mă apuc să o ghidez, cum să îşi reinstaleze reţeaua şi să-şi seteze o nouă parolă.
  Băăăăăăăă, dar era tută rău, dar tută-tută.
  Io îi spuneam “hăis”, ea făcea “cea”, io îi spuneam sus, era mergea jos, pe pagină.
  Şi mi se lamenta că pagina la care a ajuns ea nu e identică cu ceea ce îi spuneam eu că ar trebui să vadă, şi că e vina noastră.
  E clar că după o duzină de manevre ” pe contrasens ” şi-a bulibăşit de tot sistemul, de nici Bill Gates nu o mai scotea la capăt.
  Când a sunat din nou am lăsat-o pe Nicoleta să-i răspundă, că poate s-o înţelege mai bine, că doar îs muieri şi au logica fracturată la fel.
  ps.
  Zicea că-i medic.
  Aşa se explică totul – că mai atehnici decât doptorii îs doar artişti de la teatru.
  O fi şi doptorii o specie de artişti ?
  surprise

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 20. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 11:48 | Permalink

  Smiloiul de fapt trebuia să fie ăla care cade pe gânduri.
  big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 21. Posted 23 aprilie 2013 at 13:08 | Permalink

  laughing Ah, ce-mi plac buşelile astea ! Dacă vrei, îţi mai trimit şi eu trei căcăreze de cablu, astea-s pescuite de pe la modemurile pe care le-am schimbat când făceam scandal, n-ar da zgârciţii ăştia 1 metru în plus, de trebuie să stai intim lângă ele!

  Draga mea, un lucru am învăţat de când există wireless: întinde cabluri prin casă pentru orice eventualitate big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 22. Posted 23 aprilie 2013 at 13:11 | Permalink

  off-topic: ai putea, te rog, să completezi la mine pe blog silvaracald.cotcodacii.ro cand comentezi?
  Nu de alta, dar de câte ori comentezi, wordpress sughiţă o eroare de link, că cică el nu a auzit de silavaracald.cotOcodacii.ro
  Thanks ! happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 23. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 14:48 | Permalink

  @kekee:
  Măh! angry
  1. Nu suflu greu decât când… da’ asta-i strict treaba mea! angry
  2. Când mi-a zis “hăis”, “hăis” am făcut, că nu m-o duce pe mine capu’ prea mult, da-s ascultătoare de felul meu. angry
  3. Bill Gates ăla cre’ că mai ştie informatică exact cât fi-miu într-un unşpea. tongue
  4. Io-s şi doptoră, şi hartistă, şi doptoră de hartişti, aşa că mă simt atacată multiplu de ţepoşenia ta, drept pentru care te provoc la duel. Aşteaptă să-ţi trimit martorii, iar ca parte lezată, arma o aleg eu! (Cred că voi opta pentru “Coccolino”, dar încă nu-s decisă.) angry

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 24. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 14:51 | Permalink

  @mixy:
  Scuze! Mă’c acum să remediez! happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 25. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 15:14 | Permalink

  Hai, cu Cocolino ăla cu tot, că vă execut pe amândoi.
  big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 26. Ana
  Posted 23 aprilie 2013 at 15:14 | Permalink

  Cablul e sfant. Ce wireless? Da’ mosii aia nu crezi ca erau in starea aia din cauza asistentei cu laptopul pe genunchi?
  In alta ordine de idei, vin eu martor la duel. Dar vezi, Coccolino ala sa fie intr-o canistra metalica!

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 27. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 15:15 | Permalink

  @Ana:
  Hai şi tu cu ei împreună, trei să fiţi.
  Şi şi dacă a-ţi fi 12 ca ăia de la Barletta, tot nu mă tem de voi !
  devil

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 28. Ana
  Posted 23 aprilie 2013 at 15:18 | Permalink

  @kekee: pot eu sa refuz eu o asemenea invitatie faina? Parca vad ca sfarsim duelul la un gratar asezonat cu ceva licori bune happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 29. Posted 23 aprilie 2013 at 15:29 | Permalink

  @Ana: sună bine. unde vă duelaţi ? big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 30. Ana
  Posted 23 aprilie 2013 at 16:06 | Permalink

  @mixy: big grin asta stabilesc slvc si kekee

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 31. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 16:36 | Permalink

  @kekee:
  … zise FRANCEZUL de kekee.
  Tres bien, monsieur, je vous attends sur le camp du bataille. Ne pas oubliez d’apporter de l’argent. devil

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 32. Posted 23 aprilie 2013 at 16:54 | Permalink

  Ma apucasem sa zic ceva dar mi-am dat seama ca am de scis un blog intreg, o sa-ti recunosc paternitatea luui sau maternitatea sau ce o fi acolo

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 33. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 17:45 | Permalink

  @silavaracald:
  Pourquoi l’argent ?

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 34. Posted 23 aprilie 2013 at 18:35 | Permalink

  =rolling on the floor vaaaai, bine ca n-ai avut in sala de asteptare si vreo doua domnisoare aflate in acea perioada sensibila a lunii
  Niste poze ne-ar trebui laughing)

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 35. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 19:43 | Permalink

  @kekee:
  Parce que…
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Provocarea_de_la_Barletta_%281503%29

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 36. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 19:44 | Permalink

  @Hapi:
  Exact asta lipsea, cred, ieri: să-i pozez, după cât erau de iritaţi. hee hee

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 37. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 19:45 | Permalink

  @mihaela:
  Ok, hai că vin să văd. happy
  LE: Am fost. http://oglindaluierised.blogspot.ro/2013/04/furnizorii.html?showComment=1366735852025#c3455456568170869289
  Şi tu, tot cu RTZ-ul, bag sama. hee hee

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 38. Posted 23 aprilie 2013 at 20:55 | Permalink

  In mod normal internetul pe cablu trebuia sa functioneze mult mai bine decat wirelessul.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 39. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 20:57 | Permalink

  @Cristina:
  Probabil că aşa este, dar uite că nu. sad

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 40. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 21:02 | Permalink

  Io mă gândeam la asta :
  http://www.youtube.com/watch?v=XGjqfjgTK3M

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 41. Posted 23 aprilie 2013 at 21:10 | Permalink

  laughing
  reteta de ras e gratuita?
  apropo de “intimitatile” asistentei cu laptopul pe genunchi, am tresarit la vederea pozei!!! laughing) e un laptopt foarte… viril! laughing

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 42. silavaracald
  Posted 23 aprilie 2013 at 21:17 | Permalink

  @kekee:
  Ei, dacă mai pui câteva kile pe tine, ai toate şansele… rolling on the floor
  @Vasile Dumitru:
  Eh, ar cam trebui să fie neutru, nu viril. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 43. kekee
  Posted 23 aprilie 2013 at 21:35 | Permalink

  @silavaracald:
  Nu multe, vreo 2-3.
  -
  Și să-mi las barbă.
  big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 44. Strigo
  Posted 23 aprilie 2013 at 23:08 | Permalink

  Naashpa de toooot!
  Si noi mai aven probleme cu ‘netul, programele etc. si taman cand iti arde fundul. Chestia asta costa o gramada de nervi. Tare nasol.

  Oricum nu m-am putut abtine la faza “m-a lăsat sedusă şi abandonată, după ce mă purtase cu zăhărelul, ca pe o iapă iabraşă, dar inocentă.” rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 45. silavaracald
  Posted 24 aprilie 2013 at 00:38 | Permalink

  @Strigo:
  batting eyelashes

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 46. Posted 25 aprilie 2013 at 11:01 | Permalink

  Poate rezolvai mai repede daca ii spuneai domnisoarei stie-tot ca i s-a facut maica-sii rau pe holurile tale si are nevoie de reteta. laughing

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 47. silavaracald
  Posted 25 aprilie 2013 at 11:21 | Permalink

  @Vienela:
  Am făcut aşa ceva cu un poliţai comunitar. Adică, i-am urat de bine în cazul când ar avea nevoie de un medic. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*