Coincidențe

sau Omul cât trăiește învață! big grin

================================================================================

Ce ți-e și cu FB-ul ăsta! Câte pasiuni și controverse poate isca, câtă energie poate consuma!

O rudă prin alianță, rudă apropiată, nu de-a zecea spiță, mi-a dat block. Avusesem o conversație cu ea în urmă cu vreo două zile; părerile noastre nu coinciseseră până în cele mai mici amănunte dar ne despărțiserăm în termeni buni; ne-am mai încontrat noi și altădată dar mereu am picat la pace în cele din urmă. Ieri dimineață, dau să-i scriu un mesaj, dar ia-o de unde nu-i! Nu mai eram amice pe FB! Când îi tastam numele îmi apărea mesajul ăla scurt cum că persoana contactată nu este disponibilă sau… (nu-mi mai aduc aminte exact formularea, că era în engleză). Booon! O sun pe soră-mea, care cunoaște toate cotloanele febeului. ”Păi, înseamnă că te-a blocat”, pune ea blitz-diagnostic-ul. O rog atunci să verifice dacă măcar ea mai e în grațiile persoanei. I se trântise și ei ușa-n nas.

Ei, vă dați seama că la un asemenea afront n-am stat nici eu de lemn-Tănase și am sunat-o. Vorba aia: ”Pe mine m-ai omorât, da’ cu calu’ ce-ai avut?”

Viforoasă cum mă știți, am sărit dezinvolt peste formulele de salut și am luat-o la întrebări. Drept e că mă pricep la busculade (ăia care nu mă cunoașteți să nu mă contraziceți; sunt cam multă, așa că pot fi luată drept o mulțime învălmășită). I-a trebuit ceva timp să se dezmeticească. Cred că -dacă aș fi insistat- mi-ar fi dat și PIN-ul cardului atunci; și m-ar fi trecut și-n testament.

Revin. Deci, m-am dat la ea. ”Dar nu te-am blocat! N-am mai intrat pe FB de o lună, păcatele mele! Oricum, mi l-am făcut mai mult de gura fie-mii, nu că-mi lipsea”, zice ea pierită, între două fraze mitraliate de mine. Măi, mi-am zis (că eu așa mă iau pe mine însămi, cu ”măi”, nu cu ”doamnă”, că nu mă ajută nici figura și nici comportamentul), asta ori mă ia de fraieră, ori zice adevărul, caz în care m-am cam făcut de cacao. O pun să-și verifice lista de prieteni și să vadă dacă i-au mai dispărut și alții. Așa, din scurt, lipseau vreo trei de la apel, drept pentru care ne-am apucat să facem scenarii, supoziții, deși mă rodea bănuiala că de fapt fiică-sa i-a dereticat o țâră prin listă și ne-a luat pe făraș pe câțiva; din greșeală desigur winking ; ce-i drept, era și cazul să mai aerisească o țâră pe-acolo, c-avea femeia ca prieteni tot felul de ”terapii complementare”, ”fascinații ale absolutului” și ”curățăm ecologic covoare”. Ce mai tura-vura, am somat-o să mă repună în drepturi iar ea s-a executat. Așa o să pot și eu dormi liniștită, că altceva care să-mi tulbure somnul nici nu există. big grin

După amiază, la serviciu. Le aud pe două codane vorbind, în sala de așteptare. Nu-s ”ale mele”, ci ale celeilalte doctorițe. Ușa cabinetului era deschisă iar eu mă chinuiam să fac un referat medical al unuia cu fișă specială. (Am un dulap-fișier destul de țapăn, dar a început să se dezghioace pe alocuri din cauza greutății conținutului, așa că am luat fișele mai groase -unele cât o carte de 4-500 de pagini- și le-am pus într-o cutie de lemn, pe care am lipit apoi lista cu numele lor; aste-s fișele alea speciale.) Le aud deci destul de clar.

-Am blocat-o pe retardă, da’ când îi scriu numele, tot mi-apare. Adică, i-aș putea da din nou Friend, da’ s-ar prinde că am blocat-o. Nu știu ea ce vede când dă clic pe numele meu…

-Și io, de un’ să știu, că n-am blocat pe nimeni până acum.

-Păi, hai să încercăm ceva. Uite, blochează-mă pe mine, să văd ce-mi apare.

E liniște o vreme, timp în care probabil că butonează de zor, după care le aud din nou.

-Mda. Apare că nu-s ”ăveilăbl” sau că nu îi permit accesul. M-am lămurit. No, acum poți să mă deblochezi, să fim prietene din nou.

-Da? Ce-mi dai pentru asta? zice cealaltă cu voce râzăreață.

-Îți dau Unfriend.

Și hi-hi-hi și ho-ho-ho, până închid ușa. Nu de alta, dar cine știe ce aș mai afla de la puștoaicele alea și să-mi vină idei…

(Phii, că era să uit: mâine trec și eu la recensământul prietenilor, să văd dacă-mi ies la număr și la nume. Asta, dacă nu uit, că deh, vârsta… worried)

Trackbacks


6 Comments

 1. Posted 18 august 2016 at 10:59 | Permalink

  adicalea sa ma duc la medic sa mai invat si eu din tainele fb-ului laughing)
  Eu intr-o dim. m-am pornit cu avant sa sterg dintre toti friends-ii de acolo. Pe cei cu care in lumea reala nu am vorbit mai mult de un salut, pe cei cu care nu o sa am niciodata de a face (gen manelisti gelati si pensati big grin ) etc. Vreo 50 dintr-o lovitura. Nu m-o intrebat nimeni nimic, dar unu tot imi dadea iar friend big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 2. silavaracald
  Posted 18 august 2016 at 11:52 | Permalink

  @o femeie:
  Se pare că i-ai cam picat cu tronc. big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 3. Posted 18 august 2016 at 13:22 | Permalink

  Deseori copiii se straduiesc sa ne faca ordine in viata si chiar reusesc, in felul lor. happy Bine ca ai sunat si ai aflat despre ce e vorba altfel ai fi fost suparata pe biata femeie fara ca ea sa stie de ce.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 4. silavaracald
  Posted 18 august 2016 at 15:02 | Permalink

  @Gabriela:
  Când am nedumeriri obișnuiesc să i le comunic celeilalte părți implicate. Depinde doar de ea dacă va decide să comunice cu mine sau nu. Când o face, e imposibil să nu descâlcim lucrurile. Când nu, rămâne ca-n gară. happy

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 5. ion ion romanul care nu face poltica
  Posted 19 august 2016 at 12:36 | Permalink

  Mie mi-au dat unfriend 2 prekini: un cuplu care vor sa ma anunte cat de sus-la-munte-sus au ajuns (si nimic altceva) si o prietena care a motivat ca m-a incurcat cu altcineva (pe motiv de alias).Cand insa ma suna ii las sa se prezinte sub motiv ca nu aud bine si greu ma prind cine e.

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu
 6. silavaracald
  Posted 19 august 2016 at 17:44 | Permalink

  @ion ion romanul care nu face poltica:
  Diabolique! big grin

  RăspundeţiRaspundeti acestui comentariu

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*